15.4. - 19.4.2024

Pondělí

  • chléb s nutelou, hruška,  mléko,  a.č. 1,7,
  • pohanková polévka se zeleninou,  a.č. 9,
  • vepřový plátek na slanině s kari rýží, a.č. 1,
  • chléb s tuňákovou pom., mrkev, čaj,  a.č. 1,4,7,

Úterý   

  • rohlík s plátkovým sýrem, paprika,  mléko,   a.č. 1,3,7,
  • polévka kedlubnová   a.č. 1,
  • pečené karbanátky s bramborem, meloun,   a.č. 1,3,
  • ovocný talířek, bílá káva,  a.č.7,                 

Středa

  •  kaiserka, tvaroh. pom. s kapií, rajče, caro,  a.č. 1,7,
  •  cibulová polévka, a.č. 1,7,
  •  hovězí na česneku s br. knedlíkem, špenát, a.č. 1,3,7,
  •  salát z č. zelí, kukuřičný plátek, mléko,  a.č.  7, 

Čtvrtek          

  •  houska s pom. máslem, okurka, mléko, a.č 1,3,7,
  •  sicilská rybí polévka  a.č. 3,4,
  •  cizrna na paprice, chléb, a.č. 1,7,
  •  závin s povidly, hrozno, bylinkový čaj, a.č. 1,3,7,

Pátek

  • šlehaný tvaroh s piškoty, jablko, mléko,  a.č. 1,3,7,
  • kuřecí vývar s dýňovými knedlíčky  a.č. 1,3,9,
  • kuřecí čína s nudlemi, salátek  a.č. 1,7,
  • selský rohlík s lučinou, ředkvičky, mléko, a.č. 1,7,
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.