22.4. - 26.4.2024

Pondělí

  • chléb, tvaroh. pom. s koprem, rajče,  mléko,  a.č. 1,7,
  • hovězí vývar s kuskusem,  a.č. 1,9,
  • hovězí štěpánská s bulgurem, a.č. 1,3,
  • hruška, caro,  a.č. 7,

Úterý   

  • rohlík, pom. z tav. sýra, okurka,  mléko,   a.č. 1,3,7,
  • polévka krupisová s vejcem,   a.č. 1,3,9,
  • moravský vrabec se zelím a br. knedlíkem,  a.č. 1,3,
  • zeleninový talířek, bílá káva,  a.č. 7,                 

Středa

  •  kaiserka se špenátovou pom.,jablko, mléko,  a.č. 1,3,7,
  •  sicilská rybí polévka, a.č. 3,4,
  •  kuřecí řízky s bramborem, libečkový dip, a.č. 1,3,7,
  •  perník, mandarinka, ovocný čaj,  a.č. 1,3,7,

Čtvrtek          

  •  houska, pom. z paštiky, paprika, mléko, a.č 1,3,7,
  •  hrachová polévka  a.č. 1,9,
  •  lívance se skořicí, malinové mléko, a.č. 1,3,7,
  •  graham. plátek s ramou, banán, bylinkový čaj, a.č. 1,3,7,

Pátek

  • jogurt s piškoty, hruška, kakao,  a.č. 1,3,7,
  • brokolicová polévka  a.č. 1,7,
  • rybí filé se zeleninou, br. kaše, a.č. 4,7,
  • selský rohlík s fazolovou pom., kedluben, mléko, a.č. 1,7,
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.